[ Inicio ] / [ Viajes [ Castellano ] / [ Català ]        Descargar document en Word

2a VOLTA A ESPANYA AMB VESPINO PER RELLEUS. 2014

Vuelta a España en Vespino 2014

 

Presentació de l'activitat:

Tot començarà el dimarts 29 de juliol de 2014 a les 21:00 al Port Marina de Las Salinas, a San Pedro del Pinatar (Múrcia), en un acte de presentació a càrrec del Moto Club Run-Run Clásicas.

L'endemà dimecres 30 de juliol a les 7:00 del matí es donarà la sortida a l'Ajuntament de la mateixa localitat.

La finalització es preveu pel dia 16 d'agost a les 13:00, al mateix lloc on tot haurà començat, al Port Marina de las Salinas de San Pedro del Pinatar. A continuació començarà la VII Trobada Nacional de Vespinos i la III Vespinada, que se celebraran els dies 16 i 17 d'agost de 2014.

Sembla mentida que, en ple segle XXI, un vehicle dissenyat a l’Estat espanyol a finals de la dècada dels 60 pugui encara generar actualitat... Doncs sí. Encara que no desperti tant d’interès i espectacularitat com les Honda Golwing o les Harleys, de segur que molta més gent, de qualsevol condició social o sexe, se sentirà identificada amb aquest clàssic, que ve a ser com el “600 de les dues rodes”. Un total de 2 milions d’unitats fabricades entre els anys 1968 i 2000 fan d’ell, sense discussió, el vehicle de 2 rodes a motor més fabricat i venut a l’Estat espanyol.

Tots els entusiastes, aficionats i simpatitzants d'aquest vehicle es troben a VESPINOS.NET.

Des d'aquesta plataforma, i també de la mà de l’aventurer  “vespinero” Valentín Salvador, s'ha proposat organitzar aquest estiu del 2014 la 2a volta a Espanya amb Vespino per relleus.

Ja fa set anys, l'any 2008, es va fer la primera edició de la volta, que va acabar a Barcelona amb un gran èxit. http://www.vespinos.net/mivespino/viajes/vuelta08/vuelta08.htm 

A partir d'aquell moment, hi ha hagut una trobada de Vespinos per any. Enguany tindrà lloc ja la VII Trobada Nacional, a San Pedro del Pinatar (Múrcia), organitzat pel club RunRun Clásicas. http://www.facebook.com/runrunclasicas

Aquesta volta és una prova no competitiva en la qual un sol Vespino visitarà, una rere l'altra, les 47 capitals de les províncies espanyoles peninsulars.

Prop d’un centenar de diferents rellevistes consumiran uns 180 litres de benzina i 8 d’oli per recórrer un total aproximat de 7000 km en 18 etapes.

En aquesta ocasió el recorregut s’ampliarà a la localitat portuguesa de Braga, que formarà part del recorregut a petició d'un grup d'entusiastes del Vespino d'aquesta ciutat, el Clube Vespino de Braga.

És una activitat en la qual pot participar qualsevol persona, relacionada o no amb el món de les motos, ja que les etapes estan pensades per a que la Vespino passi de mà en mà fent trajectes més o menys curts, sense pressa però sense pausa, a una velocitat mitjana aproximada de 40 km/ h.

Si fem càlculs, és fàcil arribar a la conclusió que la moto ha de circular unes 10 hores diàries i hi ha d'haver una continuïtat en la marxa per a poder aprofitar les hores de llum natural o, potser, la frescor nocturna. Els pilots no poden perdre el temps, no poden badar massa a fer els canvis pilot-rellevista i les carreteres per les quals s'ha de passar s'han de conèixer molt bé per avançat.

De moment hi ha més de 100 relevistes voluntaris distribuïts per totes les províncies. Potser hi ha temps encara si algú més vol afegir-se al grup. Es pot fer enviant un email a vespino@yahoo.es, o entrant a http://foro.vespinos.com/index.php?board=10.0 , manifestant el desig de participar-hi. La persona que coordina la zona ja es posarà en contacte amb l'interessat.

Els participants rebran un diploma acreditatiu. No s'ha d'abonar cap import per a participar-hi, únicament hauran d’aportar la gasolina que consumeix el vespino per poder continuar el viatge, entre 2 i 3 litres cada 100 km.

La Vespino ha estat dissenyada i preparada als tallers del Servei de Recanvis de www.vespino.es, a la localitat d’Arenys de Mar, de la mà de Francesc Garí Lleixà (Kiqu). Es pot seguir la construcció del prototipus al blog http://vev2014.blogspot.com

El recorregut es pot trobar a http://avespal.blogspot.com/ .
Una de les intencions és fer fotos i documentació als llocs per on passi i aprofitar per a fer-ho coincidir amb d’altres esdeveniments, com és el cas de l'arribada de la vespino a Guardiola del Berguedà, prop de la muntanya màgica del Pedraforca, coincidint amb la seva Festa Major, on se celebra una cursa de tres hores de resistència amb vespinos que enguany celebrarà la seva 27ena edició. La vespino de la Volta a Espanya hi pararà per gaudir de la cursa i rebre ànims. Finalitzades les tres hores de la prova de resistència, seguirà la seva ruta marcada continuant la volta per terres catalanes.

 

D'entrada pot costar de creure que amb un vehicle tan senzill es pensi de fer aquestes aventures, però sí, és possible, i per a comprovar-ho només cal buscar per internet per trobar infinitat d'aventurers que un bon dia es van llevar i es van proposar sortir amb el vespino a fer kilòmetres, sense pressa, per gaudir dels preciosos i diversos paisatges que es van succeint des del seient, per a conèixer nous llocs, curiosos paratges; i segur que, en qualsevol lloc, si ens parem a conversar, sentirem la frase: “jo també vaig tenir un vespino”.

 

INFORMACIÓ:

Vespinos.net: http://www.vespinos.net/

Informació general:  http://avespal.blogspot.com.es/

Tema al Foro de Vespinos:http://foro.vespinos.com/index.php?topic=14287.0

On és el vespino? (cal registrar-se).  http://www.cuentavespinos.es/

Al dia a twitter. https://twitter.com/Vespinoes

Al dia
a Facebook.  https://www.facebook.com/groups/499029746883931/

Organització sortida/arribada/reunió: http://www.facebook.com/runrunclasicas

Organització sortida/arribada/reunió (mail): runrunclasicas@gmail.com

Organització Volta (Mail): vespino@yahoo.es

http://www/facebook.com/vespino.es

Clube Vespino de Braga: http://www.facebook.com/RetroJasc

Informació sobre la primera volta: http://www.vespinos.net/mivespino/viajes/vuelta08/vuelta08.htm

PATROCINADORS:

VESPINO.ES
: Preparació del vespino
EUROLLOYD
: Assegurança
RUNRUN CLÁSICAS
: Organizació sortida i arribada
VESPINOCLUB.COM
: Pintat de la vespino
MEHARI2CV.ES
:
Pintat de la vespino
PUTOLINE
: Oli
AIRSAL
: Material
BARIKIT
: Material
ITALKIT
: Material
MOTOMUR
: Material
VIÑALS RACING-VIRMOTOS
: Recolçament tècnic
DESGUACE SAN FRANCISCO
: Material


 [ Inicio ] / [ Viajes ]  [ Castellano ] / [ Català